Niby gotowane w środku nocy, niby przepis z serii “czyszczenie lodówki”, a efekty jak widać prezentują się całkiem przyzwoicie 🙂 Czas przygotowania to maksymalnie 15-20 minut i zależy on przede wszystkim od tego jak szybko pokroicie warzywa. Cała reszta odbywa się w 3min i polega na blanszowaniu i podsmażeniu. Łatwiej chyba być nie może 🙂
Zdrowo.Smacznie.Błyskawicznie.

– zielona fasolka
– brokuł
– bok choy (pak choi)
– cukinia
– pomidorki koktajlowe
– kiełki fasoli mung
– czosnek
– oliwa z oliwek
– sól, pieprz, oregano

Fasolkę zblanszuj. Brokuły zblanszuj lub pokrój drobno i podsmaż jak inne warzywa. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż poszatkowany czosnek. Dorzuć bok choy i cukinię, gdy lekko zmiękną dodaj przekrojone na pół pomidorki. Na koniec wrzuć zblanszowane warzywa i dopraw świeżo mielonym pieprzem, oregano (bazylia lub świeża kolendra – tak jak lubisz) i odrobiną soli. Zdejmij z patelni i posyp kiełkami.
W wersji na ciepło możesz wymieszać wszystko z makaronem, albo podać na podgrzanej pajdzie chleba.
Ponieważ był to mój ‘lunch na wynos’ i nie miałam go jak podgrzać w ciangu dnia, dodałam sałatę i odrobinę pieczonego pstrąga z poprzedniego dnia.
11075163_947166688640824_31782415502318874_n

Udostępnij: