Jak przygotować Mistrzowskie Kanapki z marynowanym tofu?
Zadanie zdecydowanie łatwiejsze niż pokonanie Brazylii w finale 🙂

Przygotujcie:

– tofu naturalne
– sos sojowy
– miód

– oliwa z oliwek

– świeże chilli (kawałek wielkości opuszki palca)

– chleb żytni wieloziarnisty na zakwasie
– suszone pomidory
– zielone oliwki
– rukola

– szczypiorek
– orzeszki pinii (opcjonalnie)
– świeżo mielony pieprz

Wmieszaj kilka łyżek sosu sojowego z łyżką miodu. Tofu odsącz z zalewy, pokrój w plastry i włóż do marynaty na 15-30min. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i dodaj drobno pokrojoną papryczkę chilli, ułóż na patelni tofu i obsmaż z obu stron.
Gotowe tofu wraz z pozostałymi składnikami ułóż na kanapce i delektuj się smakiem 🙂
59-mistrzowskie-kanapki-4

59-mistrzowskie-kanapki-6

2014-09-20-12-22-56

Udostępnij: