Czy tak jak ja jeszcze nie chcecie żegnać się z latem? 🙂
Mam pewien patent żeby zachować w mojej kuchni smak przywodzący na myśl wakacyjną beztroskę, ciepłe wieczory, spędzone w gronie przyjaciół i letnie biesiadowanie… jest nim patelnia grillowa ;)) Dzięki niej można cieszyć się smakiem grillowanych potraw w zaciszu domowym, nawet kiedy aura za oknem nie będzie już sprzyjająca.

Grillowe abc:
– pamiętaj aby silnie rozgrzać patelnię (!)
– następnie zmniejsz płomień
– aby przygotować potrawę z minimalnym udziałem tłuszczu wystarczy użyć pędzelka i rozsmarować nim odrobinę oliwy z oliwek/oleju rzepakowego na patelni
– przez kilkadziesiąt sekund rozgrzej olej
– dopiero teraz połóż na patelni mięso, rybę, czy warzywa

+ produkty przygotowywane na patelni grillowej należy odwracać tylko raz, aby uzyskać piękne prążki (cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość!)

Sekret potrawy widocznej na zdjęciu tkwi w… najlepszej jakość produktach, świetnej oliwie z oliwek oraz hojnemu dodatkowi ziół: tymianek, rozmaryn, oregano, bazylia i kolorowy pieprz…
Lato w gębie! ;))10604728_841769219180572_7129180064847142744_o

Udostępnij: