Czy jeszcze ktoś nie umie ugotować kaszy jaglanej na sypko? Jeżeli tak, to pojawia się kolejna szansa do nabrania wprawy. Pamiętajcie, że najważniejsze jest zachowanie proporcji, na każdą szklankę kaszy : 2 szklanki wody. Jeżeli masz mało doświadczenia i boisz się, że będzie za miękka, po 10 min zdejmij ją z ognia (kiedy ziarna są jeszcze lekko twarde) i pozostaw na kolejne 5-10min aż wchłonie wodę.

Lekka, letnia sałatka. Jej przygotowanie zajmie Ci tyle co ugotowanie kaszy jaglanej, czyli ok 15-20min
Potrzebne składniki:
-kasza jaglana
-roszponka
-kiełki fasoli mung
-pomidor malinowy/pomidorki koktajlowe
-świeża bazylia
-awokado (na zdjęciu go nie ma, bo przegapiłam odpowiedni dzień dojrzałości i musiałam je niestety wyrzucić ;(( )

Składniki wymieszaj. Skrop oliwą z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i oprósz świeżo mielonym pieprzem.
Idealnym uzupełnieniem będzie żytni tost z wędzonym pstrągiem.2014-07-06-17-56-22

Udostępnij: