Głównym składnikiem kolejnego przepisu będzie czerwona fasola. Zaskoczę Was, nie będzie to ani chilli con carne, ani sałatka meksykańska. Tylko ciasto… zdradzę Wam jak można przygotować ciasto bogate w białko roślinne, bez mąki, bez masła/oleju, a nawet bez dodatku cukru.
Pewnie co najmniej połowa z Was skrzywiła się na samą myśl, ale zapewniam, że smak jest rewelacyjny i warto spróbować

Lista potrzebnych składników:
– 2 puszki czerwonej fasoli
– 2 jaja
– 2 łyżki naturalnego kakao
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka cynamonu
– 1/3 szklanki mleka/mleka bez laktozy
– rodzynki, daktyle, suszone morele
– obrane i posiekane migdały
– szczypta soli
(- 1/3 szklanki cukru pudru –opcjonalnie)
Przepis powstał dzięki mojej koleżance Ewie. Bardzo Ci dziękuję za kulinarną fitspirację :))

Sekret tkwi w…
Aby ciasto było słodkie, a nie słone- wylej całą zalewę z puszki i dokładnie wypłucz fasolę przed blendowaniem!
2014-06-25-20-31-14-1

48-ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli

Udostępnij: