Ostatnio dużo eksperymentuję z kaszą jaglaną. Przekonałam się, że jej smak i przeznaczenie jest różnorakie, w zależności od sposobu i długości gotowania. Możemy otrzymać kaszę sypką lub kleistą, o ziołowym, korzennym czy orzechowym aromacie, idealną do deserów i dań wytrawnych.

W efekcie mojej obecnej fascynacji powstały naleśniki z ów kaszy, bez dodatku mąki. Są niesamowicie delikatne, a sekretem ich wyjątkowego smaku jest kora cynamonu dodana podczas gotowania, która nada orientalny aromat, świetnie komponujący się zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami.

Dodatkiem do dzisiejszych naleśników był półtłusty twaróg z odrobiną jogurtu naturalnego i cynamonem oraz sos z truskawek (wrzuć do blendera i zmiksuj: 1 szklankę truskawek i 1 łyżeczkę cukru pudru).47-nalesniki-z-kaszy-jaglanej

Udostępnij: