Stało się! Moda na zielone koktajle dopadła i mnie
Ostatnio robią furorę, powstają o nich książki, w internecie można znaleźć tysiące przepisów i zamówić ‘odtruwający’ catering dietetyczny składający się wyłącznie z nich…
Nie popadałabym w skrajności, ale myślę, że to fajna alternatywa dla jednego z posiłków lub przekąski w ciągu dnia. Idealna dla osób nieprzepadających za zieleniną, dzięki nim można zjeść sporą ilość szpinaku i nawet tego nie poczuć
Ogromną zaletą jest minimalny czas potrzebny do ich przygotowania . Wystarczy włożyć składniki do blendera, dolać trochę wody lub mleka, zmiksować i już!

Lista składników które będą Ci potrzebne:
– 1 szklanka mleka migdałowego, jeżeli jesteś alergikiem użyj sojowego/krowiego/bezlaktozowego
-1 łyżeczka płatków migdałów (tylko jeżeli nie masz uczulenia na orzechy)
-1 szklanka szpinaku
-1 dojrzały banan
-1/2 szklanki mrożonych wiśni

Udostępnij: