Moja kolejna propozycja na Lunch Box Doskonały!
dziś w menu:
-filety z piersi indyka zawijane w szynkę szwarcwaldzką, z suszonymi pomidorami i śliwkami
-aromatyczna kasza jaglana
-szybka sałatka ‘wszystko co mam pod ręką’

Przygotowanie:

Filety z piersi indyka umyj i osusz. Przypraw z obu stron pieprzem, bazylią, ostrą papryką, do środka włóż suszonego pomidora i suszoną śliwkę, zawiń całość w plaster szynki szwarcwaldzkiej. Zepnij wykałaczką. Piecz 20min w naczyniu żarood bad word ym, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Kaszę wykonaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gotowania dodaj liść laurowy i ząbek czosnku. Gdy kasza będzie gotowa i lekko przestygnie dolej łyżeczkę oliwy z oliwek i wymieszaj.

Składniki sałatka: sałata lodowa (lub dowolny mix sałata), żółta i czerwona papryka, pomidorki koktajlowe, duża ilość świeżego szczypioru.
Dresing: oliwa z oliwek, sok z cytryny, łyżeczka miodu, łyżeczka octu balsamicznego, pieprz i sól. Polej dopiero przed podaniem, aby warzywa pozostały chrupiące.
lunch-box-1

Udostępnij: